Natuurbrand treft wijk van Marseille

Natuurbrand treft wijk van Marseille Marseille, 23 juli. De brandweer heeft de natuurbrand die gisteren vlakbij Marseille uitbrak en tientallen huizen in een buitenwijk van de Zuid-Franse havenstad verwoestte, vanmorgen onder controle gekregen. Ongeveer 1.200 hectare natuurgebied ging in vlammen op. Het vuur ontstond tijdens een militaire schietoefening. Honderden inwoners moesten worden geëvacueerd. Ook een verzorgingstehuis moest in de nachtelijke uren worden ontruimd. In Spanje is vanmorgen opnieuw een brandweerman om het leven gekomen. Hij is het vijfde slachtoffer sinds begin deze week met name in de regio’s Aragon en Catalonië bosbranden uitbraken. Foto AFP View taken on July 23, 2009, of a fire raging in Marseille, southern France. The wildfire sparked by practice shelling by the military, was under control Today after threatening hundreds of homes but claiming no victims. The blaze, one of the worst to hit France in recent years, had forced the evacuation of a retirement home hit the eastern Trois-Ponts suburb of the southern city, with scores of residents fleeing the flames. AFP PHOTO MICHEL GANGNE View taken on July 23, 2009, of a fire raging in Marseille, southern France. The wildfire sparked by practice shelling by the military, was under control Today after threatening hundreds of homes but claiming no victims. The blaze, one of the worst to hit France in recent years, had forced the evacuation of a retirement home hit the eastern Trois-Ponts suburb of the southern city, with scores of residents fleeing the flames. AFP PHOTO MICHEL GANGNE AFP