Mexicaanse griep bij militair Afghanistan

Bij een Nederlandse militair die vorige week is teruggekeerd uit Afghanistan is de Mexicaanse griep vastgesteld. Dit heeft Defensie gisteren bekendgemaakt. De militair was gelegerd in Kabul. Hij is vermoedelijk besmet in Kandahar. Hij herstelt thuis en maakt het inmiddels goed.

Onder coalitietroepen in Afghanistan is de Mexicaanse griep vaker vastgesteld. Om hoeveel militairen het gaat, is bij het ministerie niet bekend.

Een bezoeker van het korenfestival in Utrecht heeft ook de Mexicaanse griep opgelopen. Dat maakte de Utrechtse GG&GD gisteren bekend. Het betreft een Oost-Europese vrouw. Zij is behandeld met virusremmer Tamiflu en mocht vandaag weer naar huis. Volgens de gezondheidsdienst zijn geen andere bezoekers geïnfecteerd. De festivaldirectie neemt extra hygiënemaatregelen.

De Nijmeegse Vierdaagse werd gisterochtend opgeschrikt door een griepmelding. Maar de Britse militair bleek uiteindelijk niet besmet te zijn met de Mexicaanse griep. In Nederland zijn tot dusver 211 gevallen bekend van infecties met de Mexicaanse griep.