Albert Heijnzaak

`Maximaal 18 jaar, geen Marokkanen`. Het artikel in nrc.next van 21 juli besteedt eigenlijk alleen aandacht aan de laatste deel van de zin, terwijl de eerste helft ook een vorm van discriminatie bevat. Openlijke leeftijdsdiscriminatie gebeurt op grote schaal bij bijbanen voor scholieren en studenten. Ik ben zelf eens afgewezen bij een warenhuis. De andere kandidaat was net zo goed, maar zij was 17 jaar oud en ik op dat moment 23. Dat heb ik letterlijk zo te horen gekregen.

Aan het einde van het artikel in nrc.next wordt een voormalig AH To Go medewerker aangehaald. Bij haar wordt leeftijdsdiscriminatie gebruikt om etnische discriminatie te verdoezelen. Dat is ronduit stuitend. Wat minstens net zo zorgwekkend is en hier ook uit blijkt is dat veel werkgevers selectie op leeftijd niet als discriminatie zien, maar als legitieme reden om iemand al dan niet aan te nemen of te ontslaan.

    • Femke Bink Amsterdam