8 keer verkeerd verbonden

1 StripverhaalVerkeerd verbondenAlbum uit de Vlaamse stripreeks Kiekeboe (2003) door Robert Merhottein. Het verhaal draait om terroristen en geheime plannen van het parfummerk Eau d’Allop.

2LiedjeVerkeerd VerbondenDoor Acda en de Munnik, album Hier Zijn (2000). De hele wereld gaat zo traag /Zelfs de telefoon /is niet helemaal op toon /ahaa /En als ik dan opneem (als ik dan opneem) /Verkeerd verbonden (verkeerd verbonden) /Dus neem ik niet meer op.

3 ManagementboekVerkeerd Verbonden! Hoe Nederland verzuimt problemen op te lossen door Richard Engelfriet en Herman de Regt (2006). We hebben ons politieke bestel compleet verkeerd ingericht. Er is geen enkel oplossend vermogen aanwezig. Deskundigen krijgen geen plek in besluitvorming, de grote bek voert de boventoon en populisme viert hoogtij.

4 Hoorspel Verkeerd verbonden Op 10 januari 1955 uitgezonden door de AVRO (duur: 62 minuten). Een verhaal over een dievenbende die zich schuilhoudt na een moord en wordt opgebeld. De dame aan de andere kant van de lijn blijkt verkeerd verbonden te zijn, of toch niet?

5 Tv-serieVerkeerd verbonden Uitgezonden tussen 2000 en 2002 bij de TROS. De serie draait om een gescheiden copywriter (Kuizenga) die in één huis woont met zijn tienerdochter Gwen (Eva Poppink) en zijn voormalige schoonmoeder (Elsje de Wijn). Zijn ex-vrouw (Mary-Lou van Steenis) en haar nieuwe partner (Cees Geel) komen geregeld over de vloer.

6 Roman Verkeerd verbonden Door Samira Atari (2006). Samira is een jonge, hippe vrouw van Marokkaanse origine. Ze werkt bij een callcenter. Wanneer ze hoort dat haar moeder ernstig ziek is, besluit ze haar een kleinkind te schenken. Maar wie zou dan de vader moeten zijn? Het wordt een zoektocht waarin ze heel vaak ‘verkeerd verbonden’ is.

7 ZelfhulpboekVerkeerd verbonden? Door Y. Gerrits-Douma (2006). Jongeren met ADHD of een contactstoornis hebben vaak het gevoel dat ze anders zijn. In dit boekje staan de kenmerken van deze stoornissen en hoe je hiermee kunt leren omgaan.

8 FilmSorry, Wrong NumberFilm noir uit 1948 van Anatole Litvak met Burt Lancaster. Leona Stevenson (Barbara Stanwyck) is ziek en bedlegerig. Op een nacht, terwijl ze op haar man wacht, neemt ze de hoorn op en hoort toevallig een gesprek tussen twee mannen die een moordplan beramen.

De rubriek de lijst geeft kunstuitingen bij het nieuws. De aanleiding vandaag: de aanleg van glasvezelkabel in Oeganda.