4 redenen om tv te kijken

1 Democratie

Why Democracy?

Holland Doc 24, 19.16-20.08u.

Laatste aflevering in een tiendelige documentaireserie over de democratie wereldwijd. In deze aflevering volgt regisseur Kazahiro Soda de veertigjarige Kazuhiko Yamauchi. Yamauchi heeft geen ervaring, weet niets van politiek en heeft geen charisma. Toch moet hij binnen een week een belangrijke positie zien te bemachtigen in de Japanse politiek. Dat doet hij door fanatiek campagne te voeren. Aflevering 10: Campaign! The Kawasaki Candidate.

2Olsen-zusjes

New York Minute

Net 5, 20.30-22.15u.

Tienerklucht over twee zusjes, gespeeld door de tweeling Ashley en Mary-Kate Olsen, die in New York zijn voor de dag van hun leven: de een streeft naar een studiebeurs, de ander naar een platencontract. (Dennie Gordon, 2004)

3 Hans Klok

Hans Klok, See You in Vegas

Ned. 1, 20.30-22.05u.

Mooie, geestige, Nederlandse documentaire over Hans Klok. Maaik Krijgsman en Antoinette Beumer hebben de illusionist ruim twee jaar gevolgd. In die periode verwezenlijkt Hans Klok zijn droom: een show in Las Vegas. De trucs van de illusionist worden niet onthuld; het verhaal gaat over zijn leven en de keuzes die Klok maakt om zijn ambities te realiseren. (Maaik Krijgsman en Antoinette Beumer, 2007)

4 Crossen

Zwarte Cross Festival

Ned. 3, 23.00-23.40u.

Zomerfestival in de weilanden in Lichtenvoorde in de Achterhoek. Het Zwarte Cross Festival is het grootste crossevenement in Europa. Ieder jaar komen ongeveer 100.000 bezoekers op het evenement af. De meeste bezoekers komen uit de regio, op de fiets. Muziek, cross en stunts.