Zon en buien

Het afgelopen etmaal zijn enkele stevige onweersbuien over het land getrokken en voorlopig blijft het nog buiig. Toch krijgt ook de zon zo nu en dan de ruimte. Een weersverbetering lijkt zich aan te dienen in de loop van het weekeinde. Zoals zo vaak hebben de buien een lokaal karakter en omdat er nu behoorlijk wat wind staat op hoogte, trekken ze vrij snel over. De droge momenten duren dan ook veel langer, behalve komende avond en nacht. Dan trekt een groot regengebied vanuit Frankrijk over het land met op uitgebreide schaal langdurige regenval. Tegen de ochtend schuift de regen via de Wadden het land uit. Het koelt vannacht af naar 14 tot 17 graden en de wind gaat vrijwel helemaal liggen. Ondanks dat het morgenochtend op veel plaatsen droog is, hangt er wel veel bewolking. In de loop van de dag breekt de zon wat vaker door, al kan er een enkele bui ontstaan. Pas tegen of in de avond komt er over de zuidoostelijke helft van het land een nieuw regengebied te liggen. In een koelere luchtmassa wordt het ’s middags maximaal 19 tot 21 graden en er staat niet meer dan een zwakke tot matige westenwind. Vrijdag en zaterdag houden we wolken, zon en een paar buien. Een enkele bui kan ook onweer opleveren. De wind trekt wat aan en het blijft aan de koele kant. Vanaf zondag krijgt de zon meer ruimte, blijft het droog en wordt het warmer.