Vermaak je kat met een lasergadget

Gadget * * *

Frolicat

De Frolicat Bolt is een laser die via een beweeglijke spiegel een lichtbundel projecteert op de vloerbedekking of de muur. Oeroud kattenvermaak, dit niet te vangen straaltje licht. Dankzij de geautomatiseerde laser hoef je zelf niet meer te bewegen met een spiegelend horloge of een laserpen.

Het apparaat kost 19 dollar (13,40 euro) en schakelt na 15 minuten poezenpret automatisch uit om de vier AA-batterijen en de gordijnen te sparen. Uit een testfilmpje blijkt de Frolicat Bolt zelfs katten tegelijk bezig te kunnen houden. De beestjes moeten alleen nog leren hoe ze het apparaat zelf aan kunnen zetten.

Hoewel de Frolicat een typische kattengadget is, schijnen ook honden het spelletje leuk te vinden, getuige getuigenissen op Frolicat.com. Er is trouwens ook een goedkopere variant van dit poezenspeeltje te koop; de Ba Da Beam Rotating Laser.

Een paar lezers op het blog nrc.nl/hebben maken zich zorgen over de sterkte van de laser, waardoor poezenoogjes kunnen beschadigen. De testkatten hebben nergens last van, zeggen de makers van Frolicat. „Maar je moet de laser niet op de ogen richten van mensen of dieren.”

Marc Hijink

Bekijk het filmpje van de Frolicat op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink