Spinaziefrittata

Voor dit recept kun je behalve wilde spinazie ook snijbiet gebruiken. De omelet wordt luchtiger wanneer je hem de laatste paar minuten onder een hete grill zet. Serveer hem met brood, zwarte olijven en eventueel een salade van tomaat met fijn geraspte ui. Koud smaakt-ie trouwens ook prima, dus neem hem gerust mee in je picknickmand.

Voor 2 personen:

300 g wilde spinazie

4 eieren

1 teentje knoflook, fijngesneden

2 eetlepels olijfolie

80 g (schapen)feta

10 walnoten, grof gehakt

Breng een grote pan met water aan de kook. Verwijder eventuele dikke, stukke stelen van de spinazie en was de groente grondig. Blancheer de spinaziebladeren een paar minuten, tot ze slap zijn. Laat de groente uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof, en laat nogmaals uitlekken.

Klop de eieren los en meng er de spinazie, knoflook en royaal zout en peper door. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en schenk het omeletmengsel erin. Bak een paar minuten tot de onderkant mooi goudbruin is, maar de bovenkant nog niet gestold. Verbrokkel er de feta boven en strooi er de walnoten over. Schuif de frittata nog 3–5 minuten onder de grill.

Post jouw favoriete zomerrecept op www.nrcnext.nl/koken. Op nrc.tv maakt Janneke gazpacho.

    • Janneke Vreugdenhil