nrc.nl/film

Harry Potter en de halfbloedprins In 141 bioscopen Na 6 delen zijn Potterfilms eerder soapafleveringen dan losse avonturen. We kennen alle hoeken en gaten van Zweinstein en we zagen de hoofdrolspelers opgroeien. Het pleit voor zijn zelfvertrouwen dat regisseur David YatesThe Half-blood Prince zonder veel vuurwerk laat eindigen: in een soap is het overlijden van de hoofdpersoon al dramatisch genoeg. Het maakt deel 6 tot een tussendeel: Potter, Sneep en Malfidus worden in startpositie gezet voor de finale, waarin de nu onzichtbare Voldemort het kwartet volmaakt. Als soapfan wil je dat niet missen. Hoofdspelers Harry Potter (Daniel Radcliffe) en professor Perkamentus (Michael Gambon). Foto: Warner Bros Scene uit de film Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) Foto: Warner Bros. Warner Bros.

Lees meer recensie en bekijk trailers van films die momenteel in de bioscoop te zien zijn, zoals de zesde film in de Harry Potter-reeks, op nrc.nl/film