Mijd de Albert Heijn

Een aantal Albert Heijnvestigingen op stations wil geen `Marokkanen` in dienst nemen. Allereerst wil ik erop wijzen dat er niet veel Marokkanen in ons land wonen. De hier woonachtige Nederlanders van Marokkaanse komaf zijn doorgaans Nederlanders. Dat Servex, de organisatie die deze filialen runt, toch over Marokkanen spreekt getuigt niet alleen van stompzinnigheid maar ook racisme.

Het woord Marokkaan is in de publieke opinie inmiddels een synoniem geworden voor tweederangsburger. Met de kreet `Geen Marokkanen` bevestigt Servex dit vooroordeel. Het zou de Nederlanders van Marokkaanse komaf sieren als ze deze Albert Heijn winkels voortaan mijden. Een organisatie die zich aan zulke kwalijke praktijken schuldig maakt verdient niet anders.

    • Ibrahim Wijbenga Eindhoven