Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

KNVB straft Cambuur met twee geldboetes

ZEIST. Cambuur Leeuwarden is wegens wangedrag van de supporters flink gestraft door de KNVB. De voetbalbond legde de Friese eerstedivisieclub twee boetes op: een van 12.500 euro en een van 7.500 euro. De eerste geldstraf volgt op het gooien van een bierflesje door een supporter van Cambuur in de richting van de keeper van FC Zwolle in de wedstrijd op 22 mei. Drie dagen later troffen beide clubs elkaar weer. Cambuur moet 7.500 euro betalen omdat bij dat duel fans de confrontatie zochten met de aanhang van FC Zwolle.