De Talibaan kan overal zijn

(Foto Marijke Folkertsma/WFA) WFA07:SOLDATEN IN DE WINKELSTRAAT:ZIERIKZEE;21JUL2009- Zierikzee, soldaten van het Nederlandse leger. landmachttroepen tussen de winkelende mensen. Afdeling uit Oirschot bivakkeert in Vlissignen om te oefenen voor Afghanistan WFA/wc/str. Marijke Folkertsma
(Foto Marijke Folkertsma/WFA) WFA07:SOLDATEN IN DE WINKELSTRAAT:ZIERIKZEE;21JUL2009- Zierikzee, soldaten van het Nederlandse leger. landmachttroepen tussen de winkelende mensen. Afdeling uit Oirschot bivakkeert in Vlissignen om te oefenen voor Afghanistan WFA/wc/str. Marijke Folkertsma WFA MARIJKE FOLKERTSMA

Millitairen van de Nederlandse landmacht uit Oirschot oefenenden gisteren in voorbereiding op hun missie naar Afghanistan tussen het winkelend publiek in Zierikzee.

De voorbereiding duurt zes tot acht weken en wordt ook wel een ‘opwerktraject’ genoemd. Het grootste deel van dat traject bestaat uit training in ‘urban warfare’: optreden in bevolkte gebieden waar de landmacht de bevolking voor zich moet zien te winnen en beschermen.

Daarbij is het belangrijk voorzichtig te opereren, want de Talibaan kan overal zijn. Dus leren rustig te blijven, te reageren op de omgeving, en als eenheid bijeen te blijven, is het doel.

De Nederlandse militairen in Uruzgan rouleren elke 4,5 maand. De stafleden (leidinggevenden) elk half jaar.