De projectmanager

Camilla Björkqvist (32) Studie: Commerciële economie, InHolland (1997-2001), BA Business Administration, Mercuria Businessschool in Finland (1997-2001), Global Excutive OneMBA, Erasmus Universiteit (2008-heden). Werk: operational manager en programmanager bij Deloitte Risk Management. Aantal uur werk: 60 per week Secundaire arbeidsvoorwaarden: auto, telefoon, bonus Brutosalaris: 6.200 euro foto Johannes van Assem 11-06-2009 Rotterdam Camilla Bjorkqvist (meetlat) Assem, Johannes van

Waarom studeerde u in Finland?

„Ik kom uit Finland, dus de vraag is eerder waarom ik in Nederland studeerde. De helft van de opleiding heb ik in Nederland gevolgd, de andere helft in Finland. Ik studeerde hotelmanagement in Chicago in Amerika, maar ik wilde uiteindelijk toch iets anders doen. Toen ik hoorde van de opleiding in Finland en Nederland, ben ik dat gaan doen.

Wat houdt uw huidige baan precies in?

„Ik heb erg veel verschillende functies. Mijn voornaamste taak is dat ik manager ben bij een Europees project. Ik heb ook een commerciële taak en ben programmamanager. Ik zit voor deze functies vaak in overleg en vergaderingen. Dat is een belangrijk deel van mijn werk. Ik heb ook veel contact met buitenlandse partners, dan voeren we meer strategische discussies. Voor de crisis was ik ongeveer eens in de twee weken een tijd in het buitenland. Nu proberen we de vergaderingen meer online en bijvoorbeeld via conference calls te doen.”

Waarom bent u met een nieuwe opleiding begonnen?

„De belangrijkste reden voor mij om deze studie te volgen, was simpelweg dat ik die studie graag wilde doen. Ik zit al lang bij mijn werkgever. Tijdens deze opleiding kan ik ervaringen uitwisselen met mensen van andere bedrijven. Ik verbreed zo mijn horizon. Bovendien wil ik partner worden bij Deloitte en om dit te bereiken heb ik een opleiding op universitair niveau nodig. Ik probeer me verder te ontwikkelen in het vak. Ik zou bijvoorbeeld graag meer voor de wereldwijde markt willen doen en me bezighouden met talentontwikkeling.”

Leendert van der Valk

    • Leendert van der Valk