De bedrijfseigenaar

Peter Wijtvliet (30) Studie: Commerciële economie, InHolland (1997-2001) en business administration, Mercuria Businessschool in Finland (1997-2001) Werk: directeur van IT-bedrijven Interaxio en Phlynder Woon-werk: een uur met de auto Aantal uur werk: 100 per week Secundaire arbeidsvoorwaarden: bonus, vier auto’s van de zaak Brutosalaris: 7.500 euro foto Johannes van Assem 11-06-2009 Den Haag Peter Wijtvliet (meetlat)
Peter Wijtvliet (30) Studie: Commerciële economie, InHolland (1997-2001) en business administration, Mercuria Businessschool in Finland (1997-2001) Werk: directeur van IT-bedrijven Interaxio en Phlynder Woon-werk: een uur met de auto Aantal uur werk: 100 per week Secundaire arbeidsvoorwaarden: bonus, vier auto’s van de zaak Brutosalaris: 7.500 euro foto Johannes van Assem 11-06-2009 Den Haag Peter Wijtvliet (meetlat) Assem, Johannes van

Honderd uur werken per week? Dat is niet gezond.

„Nou, dat hangt ervan af hoe je dat definieert. Ik vind dat een goede gezondheid draait om een gezonde psyche. Daarnaast moet je voldoening halen uit dat wat je doet. Ik schep meer genoegen in het stimuleren van mijn werknemers die keihard werken, dan in op het strand liggen. Als ik na een dag werken thuiskom, gaat om acht uur vaak de laptop weer open. Ik vind het heel prettig dat werk en privé voor mij niet gescheiden zijn. Ik eet vijf keer per week in restaurants, vaak ben ik dan aan het netwerken. Ontspanning mag best geld opleveren.”

Waarom volgde u een opleiding in Finland?

„Daar is een privéopleiding, voornamelijk gefinancierd door grote bedrijven als Nokia. Er worden zeventien van de driehonderd aanmeldingen toegewezen. Het trekt heel andere mensen dan een gewone opleiding. Mijn medestudenten waren ambitieus. Ik heb ook altijd veel gewerkt naast mijn studie. Ik heb vanuit Dubai tentamens gemaakt. Dat kon, omdat andere werkzaamheden vanuit die school worden gestimuleerd.”

Van wat voor bedrijven bent u eigenaar?

„De beide bedrijven waarvan ik eigenaar ben, hebben te maken met content management systemen. Dat houdt in dat je 85 websites centraal kunt aansturen. Het is een heel specifieke markt. Ik heb zelf veel IT-kennis opgedaan, maar kom vanuit de bedrijfskant. Dat is een erg groot voordeel in dit vak.”

U heeft vier auto’s?

„Het zijn allemaal Italiaanse voertuigen. Eén is zakelijk, de andere drie zijn bedoeld voor sportieve doeleinden.”

    • Leendert van der Valk