David Beckham mag terug naar Milan met het oog op WK voetbal

Hij maakte zich in korte tijd geliefd, dus wil AC Milan David Beckham vanaf januari opnieuw huren. Dat heeft algemeen directeur Adriano Galliani van de Italiaanse voetbalclub gezegd.

Beckham, die speelt bij het Amerikaanse LA Galaxy, kwam het tweede gedeelte van afgelopen seizoen ook al op huurbasis uit voor Milan. Inmiddels is de Engelse international teruggekeerd naar Galaxy, waar hij door de supporters flink werd uitgejouwd tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Milan. In de rust van het duel moest hij onder begeleiding van bewakingspersoneel het veld verlaten. Vervolgens probeerde de Brit tevergeefs een goed gesprek met de toeschouwers. Beckham was later teruggekeerd dan gepland bij LA Galaxy, zodat hij de seizoensstart miste.

„David weet dat de deuren van ons trainingskamp Milanello altijd voor hem open staan”, aldus Galliani. „Ik hoop dat hij in januari terugkeert.” Beckham gaf al aan dat hij na het Amerikaanse voetbalseizoen wil terugkeren naar Europa. Hij hoopt zich in de kijker te spelen voor het wereldkampioenschap, volgend jaar in Zuid-Afrika. Engeland is vrijwel zeker van deelname.

Internazionale is dicht bij een persoonlijk akkoord met Samuel Eto’o. Dat maakte de zaakwaarnemer van de aanvaller uit Kameroen bekend.

Een delegatie van Inter sprak in Milaan ongeveer vier uur met de belangenbehartiger van Eto’o waarna deze terugkeerde naar Spanje. „De onderhandelingen verlopen goed. We moeten het nu nog eens worden over een aantal details”, aldus zaakwaarnemer Josep Maria Mesalles.

Eto’o moet deel gaan uitmaken van de transfer van Zlatan Ibrahimovic, die van Inter naar Barcelona gaat. In ruil daarvoor krijgt Inter Eto’o en nog eens zo'n 40 miljoen euro. Barcelona en Inter zijn al akkoord, het gaat nu nog om een overeenkomst tussen Inter en Eto’o. (ANP, Reuters)