Overige films

The Mexican (George Verbinski, 2001, VS). Formulefilm bracht supersterren Brad Pitt en Julia Roberts voor het eerst samen. Film bestaat goeddeels uit een parallelmontage van beider afzonderlijke avonturen: hij is een gangster tegen wil en dank en zij is zijn gegijzelde ex-verloofde. RTL7, 20.30-22.50u.

I Am Sam (Jessie Nelson, 2001, VS). Tweede film van Nelson gaat net als haar debuut Corrina, Corrina over opvoedingsdilemma’s. Alleenstaande en verstandelijk achtergebleven vader (Sean Penn) wordt door de kinderbescherming uit de ouderlijke macht ontzet, omdat zijn intelligente dochter van zeven zich op school lijkt in te houden, uit angst slimmer te worden dan haar vader. Dat vráágt om het intrappen van open deuren (liefde is belangrijker dan intelligentie), maar de clichés worden gelukkig ook vaak geïroniseerd. Met Michelle Pfeiffer als een op cafeïne lopende topadvocaat en Dianne Wiest als buurvrouw met pleinvrees. Soundtrack bevat veel Beatles-covers. RTL8, 20.30-22.55u.

Broken Flowers (Jim Jarmusch, 2005, VS). Oude don juan Bill Murray krijgt te horen dat hij een zoon heeft. Volgt een zoektocht langs de potentiële moeders, onder anderen Sharon Stone en Jessica Lange. Licht en geestig. BBC1, 0.25-2.5u.