op nrcnext.nl

Google Earth naar de maan

De landing van de mens op de maan kan opnieuw worden beleefd op internet. Op Google Earth kun je nu virtueel het maanoppervlak verkennen, foto’s en informatie van het historische moment bekijken en audiocommentaar horen van twee astronauten. Google zette het materiaal gisteren online.

Non-fictie voor op ’t strand

NRC-redacteur Maartje Somers geeft tips voor fijne zomerboeken. Ze tipt Suzanna Jansen met Het Pauperparadijs, een familiegeschiedenis over twee eeuwen armoede in Nederland. En Hannah Arendt met Over geweld, over wat staatsgeweld en geweld van extremistische groepen teweeg heeft gebracht.

Cronkite kon ook drummen

Wie niet weet wie de vrijdag overleden Walter Cronkite (92) is – namelijk ‘Amerika’s meest betrouwbare man’ – moet nodig de hoogtepunten van zijn nieuwslezerscarrière bekijken. En een filmpje van zijn funky drumoptreden in New York.