Onweersbuien

De wisselvalligheid blijft nog even voortbestaan de komende dagen. Het weerbeeld geeft geregeld buien te zien, soms met onweer, maar ook de zon komt af en toe tevoorschijn. De rug van hoge druk die dinsdag even ons land aandeed, wordt weer verdreven door lagedrukgebieden die vanuit het zuidwesten ons land binnenkomen. Vanavond en een deel van de nacht trekt er dan ook een aantal zware onweersbuien vanuit het zuiden ons land binnen. Het zwaartepunt ligt boven het westen en boven Limburg, met zware windstoten en lokaal wateroverlast. Het wordt, met 17 tot 18 graden en over het algemeen nauwelijks wind, een zwoele nacht.

Tegen de ochtend zijn de meeste buien overgedreven. Op sommige plekken is het een beetje nevelig. In de loop van de middag leven de buien in het oosten van het land weer op en groeit een aantal daarvan uit tot zware exemplaren met onweer. In de rest van het land is het meest droog met af en toe zon. Het noordwesten heeft de meeste zon, met maxima rond 21 graden. De hoogste temperatuur, 26 graden, wordt bereikt in Limburg.

Verder staat er een matige tot op de Wadden vrij krachtige zuidwestenwind. Tot en met zaterdag blijft het wisselvallig met maxima rond 20 graden.

Zondag verloopt meest droog met zonnige perioden. In het zuiden wordt dan 23 graden gehaald.