Mondkapjes tijdens Vierdaagse

Mondkapjes tijdens Vierdaagse Nijmegen, 21 juli. Langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse zijn bij het uitdelen van drinken maatregelen genomen tegen verspreiding van de Mexicaanse griep. De 93ste Vierdaagse ging vanochtend van start. Begin deze maand uitte een Nijmeegse viroloog zijn twijfels over het laten doorgaan. „Het is een geweldige bron voor de echte introductie van het Mexicaanse griepvirus in Nederland.” De organisatie besloot het evenement niet af te blazen, maar er kwamen extra maatregelen. De deelnemers lijken laconiek, er werden nauwelijks mondkapjes gedragen. „Ik vrees meer voor blaren en spierpijn dan voor de griep.” Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold nijmegen verzorgingspost politie rotterdam volledig swine flu proof foto rien zilvold Zilvold, Rien

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Foto mondkapjes

Het foto-onderschrift Mondkapjes tijdens Vierdaagse (21 juli, pagina 1) wekt de indruk dat een hulpteam bij de Nijmeegse Vierdaagse zich serieus had voorbereid op verspreiding van de Mexicaanse griep. Het betrof echter een ludieke actie van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond.