Leverancier aan Hollywood failliet

Leverancier aan Hollywood failliet North Hollywood, 21 juli. 20th Century Props, het bedrijf van Harvey Schwartz, is failliet. Het leverde jarenlang rekwisieten aan de filmindustrie in Hollywood. De inventaris, bestaande uit 91.000 rekwisieten, wordt aan het eind van deze maand geveild. Volgens Schwartz is hij een slachtoffer geworden van de recessie, en van het vertrek van filmstudio’s uit Hollywood. Andere staten trekken de producenten met gunstige belastingen en minder regels. Schwartz heeft met zijn bedrijf het afgelopen jaar een verlies geleden van 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro). De waarde van de inventaris wordt geschat op 30 miljoen dollar. Foto Reuters Harvey Schwartz, owner of 20th Century Props, poses in the warehouse in North Hollywood, California July 20, 2009. Hollywood's second-largest prop house is going out of business with its owner saying he has fallen victim to film and TV production leaving California for other U.S. states that lure producers with tax incentives and fewer restrictions. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES ENTERTAINMENT)
Leverancier aan Hollywood failliet North Hollywood, 21 juli. 20th Century Props, het bedrijf van Harvey Schwartz, is failliet. Het leverde jarenlang rekwisieten aan de filmindustrie in Hollywood. De inventaris, bestaande uit 91.000 rekwisieten, wordt aan het eind van deze maand geveild. Volgens Schwartz is hij een slachtoffer geworden van de recessie, en van het vertrek van filmstudio’s uit Hollywood. Andere staten trekken de producenten met gunstige belastingen en minder regels. Schwartz heeft met zijn bedrijf het afgelopen jaar een verlies geleden van 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro). De waarde van de inventaris wordt geschat op 30 miljoen dollar. Foto Reuters Harvey Schwartz, owner of 20th Century Props, poses in the warehouse in North Hollywood, California July 20, 2009. Hollywood's second-largest prop house is going out of business with its owner saying he has fallen victim to film and TV production leaving California for other U.S. states that lure producers with tax incentives and fewer restrictions. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES ENTERTAINMENT) REUTERS