Keepers van Feyenoord en Ajax geblesseerd

Voetbalclub Ajax kan circa zes weken niet beschikken over doelman Jeroen Verhoeven. De keeper heeft gisteren tijdens de training het middenhandsbeentje van zijn linkerhand gebroken. Onderzoek in het ziekenhuis heeft dat uitgewezen.

„Ik heb de afgelopen vijf jaar bij wijze van spreken één keer een blauwe plek gehad”, was de eerste reactie van Verhoeven op de website van Ajax. De keeper kwam onlangs over van FC Volendam.

Ook Feyenoorddoelman Erwin Mulder is vier tot zes weken uitgeschakeld. Bij een echo werd bij de keeper een spierscheurtje in het linkerbovenbeen geconstateerd. Hij liep de kwetsuur op bij het trainingskamp in Portugal.

Sparta heeft heeft sinds gisteren een nieuwe doelman. De 29-jarige Sloveense international Aleksander Seliga, tot voor kort in eigen land spelend voor CM Celje, zal een tweejarig contract ondertekenen bij de club uit Rotterdam, met een optie voor nog een seizoen.

Seliga stond in het verleden onder meer bij Sparta Praag onder de lat. Hij heeft 185 competitiewedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. (ANP)