Forse stijging bij Meld Misdaad Anoniemlijn

Hoevelaken, 21 juli. - Bij Meld Misdaad Anoniem is in de eerste helft van dit jaar meer gebeld over gewelddadige zaken dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het gaat om telefoontjes over moord, doodslag en overvallen. Ook over wapenbezit, gezochte personen en ontvoering komen er meer telefoontjes binnen, meldde de organisatie vandaag. In de eerste zes maanden zijn er ruim 6.800 serieuze meldingen binnengekomen via 0800-7000. Dat is ruim vijfhonderd meer dan in de eerste helft van 2008. Ongeveer 3.100 meldingen werden in het onderzoek genomen. De grootste stijgers zijn bij de rubrieken opsporing personen (+60 procent), moord en doodslag (+39 procent) en overvallen (+30). Ook komen er veel tips binnen over drugshandel. Partners van de meldlijn zijn onder meer de politie, douane, FIOD-ECD, marechaussee en De Nederlandse Mededingingsautoriteit.