Dag, en alles over Twitter

Picture_4.jpgEen dienstmededeling: Huib Modderkolk en daarna Steven de Jong nemen dit weblog waar terwijl ik even ga herbronnen. Dank daarvoor.

Hierbij nog een paar dingen over twitter, na de Hyves- en LinkdIn-rages hét sociale medium van nu. U hoeft het niet zelf te doen om het toch te willen volgen. Soms is het vooral de stamtafel online of de badkamer tijdens het poetsen. Het kan ook dodelijk serieus zijn.

Minister Verhagen

Goed gesprek in witte huis met president Obama over oa Afghanistan en aanpak financieel economische crisis. http://yfrog.com/5ok0oj

oefent in politieke transparantie. Wordt interessant bij de volgende kabinetsformatie.

De privacy-vraag is niet zo in onder twitteraars, maar wel interessant genoeg voor The Scientific American.

Dat ook het bedrijf Twitter zelf soms meer privacy verliest dan gewenst bleek laatst toen zijn interne strategische stukken eenvoudig te kraken bleven, en via twitter snel werden verspreid.

Voor journalisten is nieuws soms eerder via twitter te vinden dan via andere wegen. Velen houden zo onderling contact. Steeds meer media en andere bedrijven laten de wereld weten waar ze mee komen.

David Pogue, de elektronica-redacteur van de New York Times, komt binnenkort met een boek over twitter. Zal vast geestig en nuttig zijn, gezien zijn krantenwerk en getwitter.

Uit een onderzoek van de Harvard Business School blijkt overigens dat maar tien procent van de ingeschreven twitteraars actief schrijven. De rest leest (soms) twittertjes. Nielsen heeft ook gemeten wie Twitter en andere min of meer sociale sites echt gebruikt.

Alexander Pleijter geeft op zijn weblog De Toekomst van de Journalistiek een overzicht van journalistiek gebruik van Twitter. Hier bij Bright meer twitter-uitleg voor gevorderden.

Tot slot, een korte handleiding twitteren. Rechts in de grijze balk schermgroot te maken. En nog 30 cursussen. Veel plezier.

Using Twitter Effectively

    • Marc Chavannes