Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wetenschap

Correcties & aanvullingen

Embryo’s

In het commentaar Uitgesteld zwanger (18 juli, pagina 7) stond dat embryo’s die na een ivf-behandeling overblijven, niet voor wetenschappelijk onderzoek mogen worden gebruikt. De wet verbiedt echter alleen het tot stand brengen van embryo’s voor louter wetenschappelijk onderzoek.

20 miljoen ton afval

In het artikel De zee is van iedereen en dus ruimt niemand op (20 juli, pagina 3) is de rekensom onvolledig. 4.000 vrachtwagens met een laadvermogen van elk 20 ton leveren 80.000 ton per dag. Bij 250 werkdagen is dat 20 miljoen ton per jaar en dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse hoeveelheid afval die in de Noordzee verdwijnt.