Casio Exilim FC-100 filmt het leven in slow motion

Casio propt met de Exilim FC-100 weer 5x optische zoom, een 2,7 inch lcd-scherm  en een flitser in een metalen doosje van nog geen 150 gram. Dat is knap. Knap is ook dat je met deze 9,1 megapixel camera  in high definition filmt (720p, 30 frames per seconde). Maar het leukste is om er slow

Casio EX FC-100

Casio EX FC-100Casio EX FC-100

Casio propt met de Exilim FC-100 weer 5x optische zoom, een 2,7 inch lcd-scherm  en een flitser in een metalen doosje van nog geen 150 gram. Dat is knap. Knap is ook dat je met deze 9,1 megapixel camera  in high definition filmt (720p, 30 frames per seconde). Maar het leukste is om er slow motion filmpjes mee op te nemen, net als met de Casio FX-1.
.
Het toestel filmt desgewenst in 210, 420 of zelfs 1.000 frames per seconde. De filmkwaliteit wordt er met die extreme snelheden niet beter op; je hebt eigenlijk daglicht nodig voor en beetje bruikbaar resultaat. Toch het blijft leuk speelgoed. Een druppelende kraan, een rennende kat, een ei dat uit elkaar spat, de buikdanseres in het Turkse restaurant: in slow motion ziet zelfs een beschuitje met hagelslag er prachtig  uit. Je kunt de hoge framesnelheid ook inzetten om foto’s te nemen. In de highspeed modus neemt de FC100 25 foto’s in één keer, zodat je zeker weet dat niemand met z’n ogen knippert op de foto.

Hier vind je volledige specificaties van de Casio EX FC-100.

En voor het goede, professionele slowmotion werk: bekijk de prachtige reportages van de Zwarte Cross, gemaakt door de VPRO. Hier op Uitzending gemist.

Ook niet te versmaden:

    • Marc Hijink