Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

5 redenen om tv te kijken

Voogdijstrijd over 7-jarige
Voogdijstrijd over 7-jarige

1 Gevangenis

World’s toughest jobs: Prison guard

Discovery Channel, 20.00-21.30u.

Curt Doussett reist door Amerika op zoek naar de werknemers die iedere dag hun leven op het spel zetten bij het vervullen van de gevaarlijkste banen. Doussett loopt mee met een werknemer en leert de fijne kneepjes van een riskant vak. In deze aflevering assisteert hij een gevangenis-bewaker in een van de meest gevaarlijke gevangenissen van Amerika, waar 4.000 gevangenen hun straf uitzitten. Doussett is behalve presentator ook acteur. Hij speelde onder andere in de komedie Dumb & Dumber. Doussett zegt zelf een hele normale kerel te zijn. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en rijdt in een minibusje.

2 Sam

I am Sam

RTL 8, 20.30-22.55u.

Alleenstaande en geestelijk achtergebleven vader raakt verzeild in een voogdij strijd om zijn zevenjarige dochter. Sam wordt uit de ouderlijke macht ontheven, omdat zijn dochter expres minder presteert op school uit angst slimmer te lijken dan haar vader. Met veel Beatles-covers. Met Sean Penn, Michelle Pfeiffer en Dakota Fanning (Jessie Nelson, 2001, VS).

3 Belgisch bier

Tournée Générale

Ketnet/Canvas, 21.20-21.45u.

De Belgische muzikant Jean Blaute neemt de Britse MTV-vj Ray Cokes op reis door het Belgische bierlandschap. In deze aflevering neemt Blaute Cokes mee naar zijn geboortestreek de Vlaamse Ardennen voor een typisch Vlaams bruinbiertje.

4 Hendrikus

Spraakmakende zaken: Baby Hendrikus

Ned. 2, 21.20-22.00u.

De rechter bepaalde afgelopen week dat baby Hendrikus bij zijn verstandelijk beperkte ouders mag blijven. Maar hoe is het als je ouders een verstandelijke beperking hebben? In deze aflevering ontvangt Paul Rosenmöller Claudia van Thor. Zij groeide, net als baby Hendrikus, op bij ouders met een verstandelijke beperking. Zij vertelt een aangrijpend verhaal over haar traumatische jeugd.

5 Rotterdammers

RO TV

Ned. 2, 23.25-0.00u.

De laatste aflevering van een hilarische reeks met (on)ware documentaires over Rotterdam en zijn inwoners. Rotterdammers spelen zichzelf naast de acteurs van het RO Theater. Deze aflevering gaat over de oude Feyenoord-keeper Eddy Treijtel, die ooit een meeuw raakte met de bal die hij uittrapte. De meeuw viel dood op het veld neer. Afl. 9: Vanmorgen vloog ze nog.