Zestien doden bij helicrash Kandahar

Kabul, 20 juli. - Bij de internationale vliegbasis in het Afghaanse Kandahar is gisteren een Russische Mi-8-helikopter kort na het opstijgen neergestort. Zestien inzittenden kwamen om, vijf raakten gewond. Hun nationaliteiten zijn niet bekendgemaakt. Vandaag stortte op dezelfde basis een vliegtuig neer, ook vlak na het opstijgen. Hierbij vielen alleen gewonden. Zaterdag is in Paktika een Amerikaans F-15-gevechtsvliegtuig neergestort. Beide inzittenden zijn daarbij gedood. Van geen van de incidenten is de oorzaak bekendgemaakt. De NAVO sluit uit dat de toestellen door vijandelijk vuur zijn neergehaald. Vorige week kwamen zes Oekraïners en een Afghaans kind om toen een Moldavische helikopter neerstortte in Helmand. Volgens Moldavië is dat toestel wel neergeschoten.