Volleybal: vrouwen naar WK, mannen verliezen twee keer

Almere/WICHITA. De Nederlandse volleybalsters hebben afgelopen weekeinde in Almere een startbewijs voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Japan bemachtigd. Na de overwinning op Slovenië vrijdag werd zaterdag Azerbajdzjan met 3-0 verslagen. Later op de avond schakelde Duitsland Slovenië uit, waardoor beide landen zeker waren van een WK-ticket. Gisteren won Duitsland in de laatste wedstrijd van Nederland (3-0), het duel ging alleen nog om de sportieve eer. De mannen verloren in de World League hun beide uitwedstrijden tegen de Verenigde Staten. De regerend olympisch kampioen was zaterdag (plaatselijke tijd) met 3-0 te sterk voor Nederland. Vrijdag hadden de VS ook de eerste wedstrijd gewonnen. Door die overwinning plaatste Amerika zich voor de finaleronde van de World League in Servië.