Volleybal: vrouwen naar WK, mannen verliezen twee keer

Almere/WICHITA, 20 juli. - De Nederlandse volleybalsters hebben afgelopen weekeinde in Almere een startbewijs voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Japan bemachtigd. Na de overwinning op Slovenië, vrijdag, werd zaterdag Azerbajdzjan met 3-0 verslagen. Later op de avond schakelde Duitsland Slovenië uit, waardoor beide landen zeker waren van een WK-ticket. Gisteren won Duitsland in de laatste wedstrijd van Nederland (3-0), het duel ging alleen nog om de sportieve eer. De mannen verloren in de World League hun beide uitwedstrijden tegen de Verenigde Staten. De regerend olympisch kampioen was zaterdag met 3-0 te sterk voor Nederland. Een dag eerder hadden de VS ook de eerste wedstrijd gewonnen. Door die overwinning plaatste Amerika zich voor de finaleronde van de World League in Servië.