Tumult bij oefenduels NEC en PSV

Bij twee vriendschappelijke voetbalwedstrijden is het weekeinde tot ongeregeldheden gekomen. Drie Nederlanders raakten gewond toen zaterdag in Groesbeek kort voor de oefenwedstrijd tussen NEC en Germinal Beerschot Antwerpen rellen uitbraken.

Ook is geprobeerd de spelers van NEC aan te vallen. Het duel op het veld van amateurclub De Treffers tussen de Nijmeegse en Belgische profclub werd afgelast. Volgens een woordvoerder begon de onrust op het moment dat zo’n zeventig à tachtig supporters van Germinal onderling ruzie kregen en met elkaar op de vuist gingen.

Ook de oefenwedstrijd van PSV tegen het Turkse Sivasspor verliep zaterdag niet zonder problemen. Het duel duurde zo’n twintig minuten korter dan gepland, omdat scheidsrechter Kevin Blom de wedstrijd in de eerste helft staakte. Blom gaf in de 26ste minuut eerst Mbemba van Sivasspor rood. Eén minuut later stuurde hij ook ploeggenoot Dagasan weg, tot woede van de Turken.

Blom besloot het duel te staken en maakte de eerste helft niet meer af. PSV leidde op dat moment met 1-0. Tegen het negental van Sivasspor vergrootte PSV in de tweede helft, die wel werd afgemaakt, de voorsprong tot 3-0.

Feyenoord behaalde in Lissabon een 2-1 zege op Sporting, de Portugese opponent van FC Twente in de derde voorronde van de Champions League. Voor de Rotterdammers scoorden Jonathan de Guzmán, die op 19 oktober tegen Willem II voor het laatst in actie kwam voor Feyenoord, en Roy Makaay. Ajax won in Engeland van Southampton (4-1). FC Twente verloor in de aanloop naar het nieuwe seizoen in Wales van Swansea City met 3-1. De Belgische Club Brugge was voor eigen publiek te sterk voor landskampioen AZ: 1-0.

Khalid Boulahrouz kan vier tot zes weken niet in actie komen. De verdediger van VfB Stuttgart raakte zaterdag tijdens een gewonnen oefenwedstrijd tegen Schalke 04 (1-0) geblesseerd. Zijn rechterarm schoot uit de kom. Hij moet waarschijnlijk worden geopereerd.

David Beckham heeft flink aan populariteit ingeboet bij de fans van LA Galaxy. In zijn eerste thuiswedstrijd sinds zijn terugkeer in Amerika tegen AC Milan werd hij voortdurend uitgejouwd. Het duel eindigde in 2-2. (ANP)

Vraag en antwoord: pagina 13