Tiener jongste coureur in Formule 1

Jaime Alguersuari wordt de jongste coureur in de geschiedenis van de Formule 1. De negentienjarige Spanjaard neemt de rest van het seizoen bij Toro Rosso de plek in van de Fransman Sebastien Bourdais. Hij debuteert zondag in de Grote Prijs van Hongarije. Het team heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Bourdais werd vorige week door Toro Rosso ontslagen omdat hij dit seizoen niet aan de verwachtingen voldeed. Alguersuari werd toen ondanks zijn jonge leeftijd al getipt als zijn opvolger.

De Spaanse tiener reageerde verheugd op het nieuws. „Sinds ik ben begonnen met autoracen heb ik hier van gedroomd. Dankzij het talentenprogramma van Red Bull krijg ik deze geweldige kans. Ik ben het team hier heel dankbaar voor.” Hij beseft dat zijn debuut niet eenvoudig zal zijn. „Er wacht mij een heel moeilijke uitdaging. Het is nooit makkelijk om in de Formule 1 mee te doen en zeker niet halverwege het seizoen. Het maakt het nog ingewikkelder dat ik de auto niet heb kunnen testen.”

Het team zet hem echter niet onder druk. „We verwachten niets bijzonders van hem in zijn eerste drie races. Hij krijgt de tijd om het team te leren kennen”, zei Franz Tost namens Toro Rosso.

Alguersuari begon in de kart en deed daarna mee in de Formule 3 en Formule Renault. Hij won zeventien races en stond 36 keer op het podium. (ANP)