Rellen bij Ssangyong Motor

Rellen bij Ssangyong Motor Pyeongtaek, 20 juli. De Zuid-Koreaanse oproerpolitie is vanochtend begonnen met de ontruiming van een autofabriek van Ssangyong Motor in Pyeongtaek, zeventig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Ongeveer duizend werknemers bezetten de autofabriek sinds twee maanden uit protest tegen de voorgenomen massaontslagen bij het bedrijf. De bezetters zijn gewapend met ijzeren staven en verfoplosmiddel. De Zuid-Koreaanse politie heeft vanochtend water en gas afgesloten in de fabriek. Ssangyong Motor kondigde in juni een grote reorganisatie aan als onderdeel van een reddingsplan voor het in de problemen geraakte bedrijf. Het Chinese Shanghai Automotiv Industry Corporation (SAIC) is voor 51 procent eigenaar van de Zuid-Koreaanse autoproducent. Foto AFP Black smoke fumes from tyres torched by striking workers to stop a march by riot police into the plant of South Korea's ailing Ssangyong Motor company in Pyeongtaek, around 70 kilometres south of Seoul, on July 20, 2009. Police are preparating to end a two-month occupation by striking workers who have opposed redundancies since May 21 after their Chinese owner abandoned management control. AFP PHOTO/PARK YEONG-DAE
Rellen bij Ssangyong Motor Pyeongtaek, 20 juli. De Zuid-Koreaanse oproerpolitie is vanochtend begonnen met de ontruiming van een autofabriek van Ssangyong Motor in Pyeongtaek, zeventig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Ongeveer duizend werknemers bezetten de autofabriek sinds twee maanden uit protest tegen de voorgenomen massaontslagen bij het bedrijf. De bezetters zijn gewapend met ijzeren staven en verfoplosmiddel. De Zuid-Koreaanse politie heeft vanochtend water en gas afgesloten in de fabriek. Ssangyong Motor kondigde in juni een grote reorganisatie aan als onderdeel van een reddingsplan voor het in de problemen geraakte bedrijf. Het Chinese Shanghai Automotiv Industry Corporation (SAIC) is voor 51 procent eigenaar van de Zuid-Koreaanse autoproducent. Foto AFP Black smoke fumes from tyres torched by striking workers to stop a march by riot police into the plant of South Korea's ailing Ssangyong Motor company in Pyeongtaek, around 70 kilometres south of Seoul, on July 20, 2009. Police are preparating to end a two-month occupation by striking workers who have opposed redundancies since May 21 after their Chinese owner abandoned management control. AFP PHOTO/PARK YEONG-DAE AFP