Overige films

The Arrival (David Twohy, 1996, Mexico/VS). Verdienstelijke sciencefictionparanoiathriller. Geobsedeerde wetenschapper Charlie Sheen onderneemt op eigen houtje speurtocht naar doofpotaffaire rond op mensen lijkende buitenaardse wezens. RTL7, 20.30-22.40u.

The Wiz (Sidney Lumet, 1978, VS). Diana Ross roept gemengde gevoelens op als Dorothy in adaptatie van Broadway-musical naar Frank Baum’s The Wonderful Wizard of Oz. Quincy Jones bewerkte de musical-score van Charlie Smalls. Grootschaligheid en situering in trendy New Yorks milieu kunnen je Judy Garland niet doen vergeten. Ook met Michael Jackson, Richard Pryor, Lena Horne. RTL8, 20.30-23.00u.

Snakes on a Plane (David R. Ellis, 2006, VS). B-film biedt pretentieloos vermaak. Inclusief de galmende bariton van Samuel L. Jackson: „Enough is enough. I’ve had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane.” RTL7, 22.40-0.45u.

The Gigolos (Richard Bracewell, 2006, Engeland). Betrekkelijk fijnzinnige lowbudgetkomedie over twee Londense vrienden die zich voor geld ontfermen over welgestelde dames, onder wie Susannah York. Geschreven door hoofdrolspelers Sacha Tarter en Trevor Sather. BBC1, 0.20-1.55u.