Israël weigert toe te geven aan druk VS

tel aviv, 20 juli. - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu weigert toe te geven aan Amerikaanse druk om een bouwproject in bezet Oost-Jeruzalem te stoppen. Dat liet hij gisteren weten. De Verenigde Staten hebben grote bezwaren tegen de bouw van twintig appartementen voor Joodse bewoners in het Palestijnse gebied. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton zei dat er geen verschil is tussen de bouw van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem, aangezien beide gebieden in 1967 door Israël bezet werden. Israël staat onder grote internationale druk om de nederzettingenpolitiek. Op de Westoever wonen bijna 300.000 kolonisten, in Oost- Jeruzalem circa 200.000. Israël beschouwt Jeruzalem als haar `ondeelbare hoofdstad`.