Hagoort: Publieke Omroep verscherpt beloningscode

Rotterdam. De Publieke Omroep gaat de beloningscode voor televisiepresentatoren verscherpen. Ook betalingen via een management-bv gaan vallen onder de code, die beoogt de salarissen van radio- en tv-presentatoren te beperken. Dat zegt Henk Hagoort, de voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep. Alleen presentatoren die zelf een productiebedrijf hebben en hun programma`s verkopen aan de publieke omroep, ontsnappen aan de salarisbeperkingen, aldus Hagoort. Hij reageert op een artikel in NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag waaruit blijkt dat bekende presentatoren niet worden getroffen door de beloningscode. Presentatoren in dienst van een omroep blijken via bv`s ook nog apart bij dezelfde omroep te declareren. Hierdoor is het niet mogelijk om zicht te krijgen op hun verdiensten, zoals de Tweede Kamer wil. ”Het kan niet dat een management-bv als bypass wordt gebruikt om onder de beperkingen van de code uit te komen. Daar maken we een einde aan”, aldus Hagoort.

Lees meer over de beleggingscode en salarissen van presentatoren via nrc.nl/omroep