Film van de dag

Quiz Show met links Ralph Fiennes Foto ABC Film van de dag André Waardenburg Quiz Show. Robert Redfords met veel gevoel voor historische details gemaakte Quiz Show laat het verlies van de onschuld zien van het machtige medium waar miljoenen mensen naar keken: televisie. De film vertelt het waargebeurde verhaal van universitair docent Charles Van Doren die het in de populaire tv-quiz Twenty One opnam tegen een eenvoudige Joodse arbeider, Herbie Stempel. Nadat die had verloren van de ideale schoonzoon Van Doren claimde Stempel dat de quiz doorgestoken kaart was. Waar of niet? Met Ralph Fiennes, John Turturro en Paul Scofield. (Robert Redford, 1994, VS), Ned 3, 20.00-22.05u. Scene uit de film Quiz Show met Ralph Fiennes (l) als Charles van Doren. Foto: ABC Press ABC Press

Quiz Show. Robert Redfords met veel gevoel voor historische details gemaakte Quiz Show laat het verlies van de onschuld zien van het machtige medium waar miljoenen mensen naar keken: televisie. De film vertelt het waargebeurde verhaal van universitair docent Charles Van Doren die het in de populaire tv-quiz Twenty One opnam tegen een eenvoudige Joodse arbeider, Herbie Stempel. Nadat die had verloren van de ideale schoonzoon Van Doren claimde Stempel dat de quiz doorgestoken kaart was. Waar of niet? Met Ralph Fiennes, John Turturro en Paul Scofield. (Robert Redford, 1994, VS), Ned 3, 20.00-22.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg