Even zomer

Tot nu toe kenmerkt de zomer van 2009 zich als een wisselvallige, waarbij het af en toe volop zomer is met flink wat zon en hoge temperaturen. Morgen beleven we even zo’n zomerdag, maar de dagen erna wordt het minder warm en trekken ook buien over.

Vanavond is het nog even zonnig, vooral vannacht schuiven wolkenvelden het land binnen. Uit de meest dikke wolkenplukken kan in het zuidwesten tegen de ochtend een heel klein beetje regen vallen. Bij een sterk afnemende wind daalt de temperatuur naar 11 tot 15 graden.

Morgenochtend is het bewolkt met slechts af en toe een gaatje voor de zon. Lokaal regent het een beetje. In de loop van de ochtend krijgt de zon wat meer ruimte en in de middag en avond is het vriendelijk zomerweer, waarbij de temperatuur even flink oploopt. In het uiterste noorden wordt het 22 tot 24 graden en elders wordt het met 25 tot 28 graden een echte zomerdag. De hoogste temperaturen worden overigens in Limburg verwacht. De zuidoostenwind is de hele dag zwak tot matig. In de avond schuiven onweersbuien Zeeland binnen en in de nacht naar woensdag krijgt het hele land daarmee te maken.

Vanaf woensdag is het andermaal wisselvallig met elke dag wat regen of enkele buien. De temperatuur komt uiteindelijk rond 21 graden uit en de wind trekt opnieuw aan.