Bosbrand komt gevaarlijk dichtbij

Zo'n 17.000 mensen in en rond de West-Canadese stad Kelowna zijn dit weekeinde geëvacueerd, omdat twee bosbranden de stad naderen. Het vuur heeft al 350 hectare verwoest, inclusief negen huizen. De brandweer probeert de brand met helikopters te blussen, maar de sterke wind maakt dit lastig. In Kelowna, dat regelmatig last heeft van hittegolven, verwoestte een bosbrand zes jaar geleden 200 huizen. (Foto Reuters) A forest fire burns on the edge of Kelowna, British Columbia, northeast of Vancouver July 19, 2009. A fast-growing wild fire has forced thousands of residents of a western Canadian community to flee their homes, officials said on Sunday. The blaze erupted Saturday afternoon, quickly consuming at least 300 hectares and destroying at least nine houses in a residential area west of Kelowna, British Columbia, officials and local media said. REUTERS/Andy Clark (CANADA DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) REUTERS