Berlusconi als vrome pelgrim naar Padre Pio

Na de dansmeisjes zoekt de Italiaanse premier Silvio Berlusconi nu de nabijheid van volksheilige Padre Pio. Volgens de linkse Italiaanse krant La Repubblica zou hij in september op bedevaart willen gaan naar San Giovanni Rotondo, waar de populaire heilige Padre Pio wordt vereerd.

Silvio Berlusconi zou volgens vrienden tot inkeer aan het komen zijn. Hij zou hebben geleden het afgelopen weekend, omdat hij niet aanwezig mocht zijn bij de 53ste verjaardag van zijn bijna ex-vrouw Veronica Lario in Milaan, die van hem wil scheiden.

Berlusconi was voor het eerst sinds lang weer in zijn geliefde vakantievilla op Sardinië. Niet voor feestjes, zo beklemtoonde zijn staf, maar voor een weekend van „ontspanning en arbeid”. „Om te overleggen met zijn architect en om het huis te sluiten”, zei Berlusconi.

Er gaan geruchten dat hij zijn besmette zomerresidentie, die 200 miljoen euro waard zou zijn, wil verkopen. Berlusconi zou er zich bijna niet meer durven te vertonen, na het nieuws over de seksfeestjes en de blootfoto’s.

Een pelgrimstocht zou in ieder geval een positieve indruk maken op het katholieke electoraat. Diverse katholieke prelaten hebben de afgelopen tijd hun afkeuring uitgesproken over het „morele verval” bij de leidende politieke klasse.