Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

België nog onzeker over gevangenen

Den Haag, 20 juli. - Het is nog onzeker of de Tilburgse gevangenis volgend jaar vijfhonderd Belgische gedetineerden opneemt. De Belgische ministerraad heeft, in tegenstelling tot de Nederlandse, geen groen licht gegeven voor een principeakkoord dat staatssecretaris Albayrak (Justitie, PvdA) en de Belgische minister van Justitie, Stefaan de Clerck, hadden bereikt. De Belgische ministers willen eerst advies vragen aan de Raad van State en overleggen met de vakbonden. Voor het gebruik van het cellencomplex in Tilburg zou Nederland 30 miljoen euro krijgen.