5 redenen om uit te gaan

Chop Wood
Chop Wood

1 korenfilms

Europa Cantat Utrecht

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Van 20 t/m 23 juli, aanvang films 15.30u. www.hartlooper.nl

Filmprogramma van het internationale zang- en korenfestival Europa Cantat. Vandaag: Les Choristes (Christophe Barratier, 2004). Een werkloze muziekleraar verandert het leven van kinderen op een streng internaat.

2 theater

Chop Wood op de Parade

Utrecht: Moreelsepark. Tijd: 19.15, 20.30 & 21.45u. www.deparade.nl

Sinds Odilo Girod lijdt aan slapeloosheid, is hij geïnteresseerd in het thema insomnia, van lucide dromen tot de meest vreemde feiten over slapen. Dit vertaalde zich naar de liveperformance Chop Wood, die Girod in het laboratorium van Paradiso Melkweg Productiehuis heeft ontwikkeld.

3 dance

Electrocute

Tilburg: 013. Tijd: 21.00u. Entree: 12,50/15 euro. www.013.nl

Vandaag, Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis, vindt het dance event Electrocute plaats met o.a. Don Diablo en Benny Rodrigues. De sound is een combinatie van electro, techno, en minimal.

4 feest

Vierdaagsefeesten LUX

Nijmegen: LUX. T/m 24 juli. www.lux-nijmegen.nl

Tijdens de Vierdaagse is er bij LUX elke avond terrasmuziek vanaf 19.00 uur. Rond 22.00 uur wordt er in de openlucht een roadmovie vertoond. Vanavond: Fear and Loathing in Las Vegas (Terry Gillam, 1998), een surrealistische komedie met Johnny Depp over de drugsescapades van journalist Hunter S. Thompson. Na de film kan er worden gedanst tot 04.00 uur.

5 mode

Barbara de Ru: Please DO touch

Amsterdam: Galerie Rademakers. Opening: 19.00u. Expositie: van 22 t/m 25 juli. www.barbaraderu.com

Presentatie van de nieuwe collectie van Barbara de Ru, in het kader van de Amsterdam International Fashion Week. Naast de expositie van de nieuwe collectie is er een tijdelijke winkel waar items van Autumn/Winter Collection No. 10/01 te koop zijn.