5 redenen om tv te kijken

Michael als vogelverschrikker

1 Reportage

Stephen Fry in America

Holland Doc, 18.44-19.45u.

Stephen Fry reist door de vijftig staten van Amerika. Het had weinig gescheeld of Fry was zelf Amerikaan geweest. Vlak voor zijn geboorte kreeg zijn vader een baan aangeboden aan de universiteit van Princeton, maar hij nam de baan niet aan en Stephen kwam als Engelsman ter wereld. Stephan Fry reist in zijn Londense taxi door de staten Maine, New Hampshire, Vermont, New York, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New Jersey, Delaware en Maryland om te eindigen op het slagveld van Gettysburg in Pennsylvania, waar Lincoln zijn beroemde speech hield. Afl. 1: New World.

2 Quiz

Quiz show

Ned. 3, 20.00-22.05u.

Wervelende reconstructie van het bedrog bij in de jaren vijftig immens populaire televisiequiz Twenty One. Volgens de regisseur was dit schandaal het eerste teken van het verlies van onschuld en van de teloorgang van de American Dream. Met Ralph Fiennes en John Turturro. (Robert Redford, 1994)

3 Michael Jackson

The Wiz

RTL 8, 20.30-23.00u.

Diana Ross roept gemengde gevoelens op als Dorothy in adaptatie van Broadway-musical naar Frank Baums The Wonderful Wizard of Oz. Quincy Jones bewerkte de musical score van Charlie Smalls. Grootschaligheid en situering in trendy New Yorks milieu kunnen Judy Garland niet doen vergeten. Mét producer Quincy Jones en Michael Jackson, die ook samen het album Thriller maakten. Michael Jackson speelt de Vogelverschrikker, Quincy Jones arrangeert de muziek. (Sidney Lumet, 1978)

4 Maan

Man op de maan

Ned. 2, 20.55-22.00u.

Precies veertig jaar na de landing op de maan wordt de kijker mee teruggenomen in de tijd. Voor de NOS (toen NTS) was het destijds ook een spannende dag. Deel 2 van deze uitzending begint om 23.20 uur, na het programma Profiel. Daarin staat verslaggever Henk Terlingen (1941-1994) centraal. Hij versloeg de maanlanding van Neil Armstrong.

5 Camping

Camping Pernis

Ned. 3, 0.10-0.40u.

De zesdelige NPS-serie Camping Pernis is een comedy over een kleine camping onder de rook van Rotterdam, waar de gasten met diverse culturele achtergronden bijna letterlijk op elkaars lip zitten. Aflevering 3: Oranje Boven. Moeder Marie van der Meer viert haar 84ste verjaardag. De campinggasten hebben een verrassend cadeau voor haar gekocht.