Zwemmen in zee inderdaad bijna fataal

Het pleidooi van professor Roelvink voor meer voorlichting over de gevaren van zwemmen in zee (Opiniepagina, 11 juli) is mij uit het hart gegrepen. Twee dagen eerder werd een strandbezoek aan Scheveningen twee van onze leerlingen bijna fataal. Het leek een mooi idee om de laatste schooldag voor onze vierdeklassers in te vullen met een dagje Den Haag en Scheveningen. Na een rondwandeling en museumbezoek in de Hofstad is een uurtje aan zee een leuke afsluiting. Vijf leerlingen kwamen in de problemen, twee moesten uiteindelijk gered worden door de politie. Geen borden, geen vlaggen, geen enkel signaal heeft deze kinderen gewaarschuwd. Een beetje cynisch als je dan `s avonds op televisie de wethouder hoort spreken over de miljoeneninvestering die gedaan wordt om de badplaats meer gezicht te geven.