Zlatan naar Barcelona

Zlatan Ibrahimovic speelt vanaf komend seizoen bij FC Barcelona. De Zweedse aanvaller komt over van Internazionale, dat de Kameroenese spits Samuel Eto’o in ruil terugkrijgt. Daarnaast betaalt Barcelona nog een geldbedrag aan de Italiaanse kampioen.

Daarover hebben beide clubs een akkoord bereikt, zo maakte voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona gisteren bekend.

Voorzitter Massimo Moratti van Internazionale onderhandelde eerder deze week al met Barcelona over een transfer van linksback Maxwell naar Catalonië. De Braziliaan, die gisteren met Barcelona tot een akkoord kwam, verhuisde voor 4,5 miljoen euro naar de winnaar van de Champions League. Zowel Ibrahimovic als Maxwell voetbalde in het verleden voor Ajax.

David Villa was de eerste keuze van Barcelona voor de spitspositie, maar Valencia vroeg een zeer hoge prijs voor de Spanjaard. Barcelona wilde zover niet gaan. (ANP)