Voorbereiding van patrouille Uruzgan

Voorbereiding van patrouille Uruzgan Kothal, 18 juli. Nederlandse militairen stopten vorige week op de heuvel waarvandaan ze naar het dorpje Kothal (Uruzgan) liepen. De Nederlandse militairen komen niet vaak in het dorpje omdat het relatief ver weg ligt van hun basis. Kothal grenst aan het gebied dat de Talibaan beheersen. Die zetten de dorpsbewoners onder druk. Een bewoner: „Als jullie niet tegelijk met de Talibaan komen, is er niets aan de hand. Maar kom alsjeblieft niet tegelijkertijd. Dan gaat het mis.” Foto Evert-Jan Daniëls
Voorbereiding van patrouille Uruzgan Kothal, 18 juli. Nederlandse militairen stopten vorige week op de heuvel waarvandaan ze naar het dorpje Kothal (Uruzgan) liepen. De Nederlandse militairen komen niet vaak in het dorpje omdat het relatief ver weg ligt van hun basis. Kothal grenst aan het gebied dat de Talibaan beheersen. Die zetten de dorpsbewoners onder druk. Een bewoner: „Als jullie niet tegelijk met de Talibaan komen, is er niets aan de hand. Maar kom alsjeblieft niet tegelijkertijd. Dan gaat het mis.” Foto Evert-Jan Daniëls Daniëls, Evert-Jan