Volgende week in NRC Handelsblad

Margriet van der Linden Foto Kadir van Lohuizen Margriet van der Linden hoofdredacteur van feministisch tijdschrift Opzij. FOTO: BRAM BUDEL Budel, Bram

Maandag

De 39-jarige Margriet van der Linden heeft in de mediawereld al een hele carrière achter de rug. Vorig jaar werd ze aangesteld als hoofdredacteur van Opzij om het vrouwenweekblad te moderniseren. Vanaf volgende week presenteert ze het avondvullende tv-programma Zomergasten. Een profiel bij binnenland.

Dinsdag

‘Haagse blokjes’: eerste van een serie van zes artikelen over de resultaten van het kabinet-Balkenende IV. Zijn de belangrijke kabinetsprojecten zo succesvol als het kabinet zegt? Bij Binnenland.

Woensdag

Ponyo on the Cliff by the Sea, nieuwe kinderfilm van Japanse meesteranimator Hayao Miyazaki. Een recensie op de filmpagina.

Donderdag

Wisenten struinen door het omheinde duingebied tussen Zandvoort en Haarlem. Ze blijken het heel goed te doen. Op de pagina wetenschap.

Vrijdag

J.M. Coetzees nieuwe roman Zomertijd, het slot van zijn autobiografische trilogie. Een must voor de zomer. In Boeken.

In het Cultureel Supplement schrijft Roel Bentz van de Berg over Neil Young: waarom Neil Young en Bob Dylan elkaar bewonderen.

Zaterdag

Rebecca Gomperts staat tien jaar aan het roer van de abortusboot. In een interview maakt ze de balans op van de strijd voor het recht op zwangerschapsafbreking. In NRC Weekblad.