Veel regen

Voorlopig blijft het karakter van deze zomer sterk wisselend. Perioden met mooi en warm weer worden afgewisseld door koele en buiige dagen.

Dit weekeinde wordt het weer bepaald door een lagedrukgebied op de Noordzee. Met een westelijke stroming wordt koele en vochtige lucht aangevoerd. Hierin trekken vanmorgen buien over het land. De zon komt er weinig aan te pas. In de loop van de middag neemt het aantal buien af en klaart het vanuit het westen vaker op. Bij een vrij krachtige westelijke wind wordt het slechts een graad of 18 à 19. Vanavond is het overwegend droog. In de loop van de nacht komen vanuit het westen nieuwe buien het land binnen. Plaatselijk komt het tot onweer.

Morgen overdag zijn er veel buien, soms ook met onweer. Voor de zon blijft derhalve weinig ruimte over. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 18.

Maandag breidt een zwak hogedrukgebied boven Frankrijk zich noordwaarts uit. De buien worden sterk onderdrukt en met 21 graden wordt het iets warmer. Dinsdag voert een zuidelijke stroming beduidend warmere lucht aan waarin het kwik stijgt tot 25 graden.

In de nacht naar woensdag komt koelere lucht vanuit het zuidwesten dichterbij. Dit kan ontaarden in fikse regen- of onweersbuien. Waarna we in de tweede helft van de week opnieuw wisselvallig weer zullen krijgen.