Van Gelder verdient onze steun bij drugsprobleem

Nederland heeft een zeer sociale verslavingszorg. Drugsverslaafden krijgen gratis methadon, verslaafde draaideurcriminelen komen van programma in programma om af te kunnen kicken en softdrugs zijn vrij verkrijgbaar.

De overheid biedt, vaak tegen beter weten in, verslavingszorg en reïntegratie aan aan mensen van wie specialisten soms weten dat ze nooit van hun verslaving zullen afkomen.

En wat doen we met een zeer gedisciplineerde topsporter met een drugsprobleem?

Je zou kunnen denken aan: strakke begeleiding, focus op trainen met alle faciliteiten van de sportvereniging. Hulp door de werkgever om zo snel mogelijk van de verslaving af te komen en een sponsor die vierkant achter je gaat staan omdat die ziet dat Yuri van Gelder ook maar een mens is die soms bezwijkt onder de druk van altijd maar moeten presteren. Kans van slagen? 99 procent.

Maar nee. Want wat gebeurt er? Geen toegang tot sportfaciliteiten, ontslag door Defensie en sponsors trekken zich terug.

Het verliezen van een gouden medaille is al zwaar genoeg. Deze jongen verdient onze steun. Hopelijk komen alle betrokken partijen tot inkeer en zien we Van Gelder weer snel zwaaien als nooit te voren.

    • Peter Fiechter den Haag