selectie

A Dior handbag sits on display in the window of a Dior store in New York, U.S., on Monday, July 6, 2009. Consumers are coping with the recession by spending more time online searching for discounts, Google Inc. Chief Executive Officer Eric Schmidt said June 30 in an interview with Bloomberg Television. "Consumers behave exactly right: They spend more time and they buy bargains," Schmidt said. "The luxury stuff is off, and the core stuff that people need, they are buying more of." Photographer: Daniel Acker/Bloomberg News BLOOMBERG NEWS

informatief

Stephen Fry in America. De Britse acteur en presentator Stephen Fry reist in een Londense taxi door alle staten van de VS om de Amerikanen ‘te leren begrijpen’. In afl. 1 is hij in New England en ontmoet heksen in Salem, de bemanning van een kernonderzeeboot in Connecticut, de beau monde van Rhode Island, hertenjagers en kreeftenvissers in Maine, ijsverkopers in Vermont en kleine oplichters in New York. Ned.2, 18.10-19.15u.

Focus: Buitenaardse buren? Britse documentaire over wetenschappers die zoeken naar buitenaards leven. Ned.2, 19.15-20.15u.

Reportage: Pedofielen, opsluiten of castreren? In de VS is chemische castratie een vaak toegepast middel om pedofielen te behandelen. Maar de vraag is of het ook echt de behoefte aan seks wegneemt. SBS6, 22.50-0.00u.

VPRO’s Import: Blast! Documentaire van Paul Devlin over zijn broer Mark, die een team van wetenschappers leidt dat onderzoek doet naar hoe sterren zijn ontstaan. Ze bouwen een supertelescoop die aan een door NASA gelanceerde ‘ballon’ mee de ruimte in gaat. Ned.3, 23.15-0.45u.

sport

Golf. Rechtstreeks verslag van de open kampioenschappen in het Schotse Turnberry. BBC2, 12.00-13.50u., daarna BBC1 tot 20.00u.

Tour de France. Rechtstreeks verslag van de 15de etappe, over 207 kilometer van Pontarlier naar Verbier. Ned.1, 13.40-18.00u.

Andere Tijden Sport. Programma over grote gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Vanavond: De magie van de Mont Ventoux. Tommy Simpson stierf in 1967 op de flanken van de Ventoux aan een combinatie van amfetamine, alcohol en uitputting. Eddy Merckx moest op de top in een zuurstoftank worden bijgebracht. Het zijn de verhalen die de Mont Ventoux zijn mythische klank hebben bezorgd. Op 25 juli gaat de Tour van 2009 eroverheen. Gesprekken met o.a. Eddy Merckx, Ferdi Kübler, Eric Breukink en Robert Gesink. Presentatie: Tom Egbers. Ned.1, 22.05-22.45u.

amusement

The great British foreign holiday. Reportage over Britten die over de grens vakantie vieren. In de meeste buitenlanden zijn de bier drinkende en lawaai makende Britten berucht. Hoe zien zij zichzelf? BBC2, 18.00-19.00u.

Baby te huur op vakantie. Nieuwe 8-delige serie waarin vier jonge stellen tijdens hun vakantie ‘vadertje en moedertje moeten spelen’. Ze krijgen allemaal een baby of kind onder hun hoede. Ned.3, 21.10-22.05u.