selectie

informatief

In the shadow of the moon. Documentaire waarin Amerikaanse Apollo-ruimtevaarders die op de maan zijn geweest, herinneringen ophalen. Het was de tijd van de Koude Oorlog, die ook een race om de ruimte was. Hoogtepunt was 20 juli 1969, de landing van de Apollo 11 op de maan, overmorgen 40 jaar geleden. Ned.2, 19.30-21.10u.

muziek

Rock! Serie over de geschiedenis van de rockmuziek. Vandaag over de bestorming van de stadions. Vanaf de jaren 60 groeit de ambitie van bands als Led Zeppelin, Kiss en The Police. En hun succes. Voor hun steeds spectaculairdere shows weten ze soms binnen enkele minuten complete voetbalstadions uit te verkopen. De nieuwe rocksterren gaan zich ook bezighouden met grote thema’s als armoede en milieuvervuiling. Met optredens van Led Zeppelin, Kiss, The Police, Bruce Springsteen, Queen, U2 en Dire Straits. Ned.3, 21.00-22.00u.

BNN presents U2. BNN was erbij toen U2 in maart van dit jaar op een podium in Boston het album No line on the horizon presenteerde. Ze spraken ook met de bandleden. Ned.3, 23.10-23.45u.

amusement

Dames van Oranje. Serie over de prinsessen van Oranje. Stuk voor stuk burgers die door hun huwelijk toetraden tot de, in de ogen van velen, fascinerende sprookjeswereld van prinsen en hofdames. Vanavond vergelijkt presentatrice Jetske van den Elsen de populariteit van de zeven prinsessen. Die verschilt nogal. Waar de een ongekend populair is, kampt de ander met een niet zo goed imago. Een verkeerde opmerking of ongelukkig gekozen kleding voor een openbaar optreden kan al funest zijn. Ned.2, 19.00-19.35u.

Herman Finkers. Registratie van zijn show De zon gaat zinloos onder, morgen moet zij toch weer op uit 1992. Ned.1, 20.25-23.45u.

sport

Tour de France. Rechtsreeks verslag van de 14de etappe. Over 199 kilometer van Colmar naar Besançon. Ned.1, 13.40-17.45u.

radio

Argos. In de zomermaanden praat het onderzoeksprogramma Argos met collega-journalisten over hun fascinaties en onderzoeksmethoden. Vandaag met Jeroen Smit, die zich vooral verdiept in het doen en laten van multinationals. Hij heeft boeken geschreven over het drama-Ahold en de overname-activiteiten van ABN Amro. Radio 1, 13.15-14.05u.